Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Audieri în comisiile economice ale Parlamentului European

profit.jpg

Constantin Rudniţchi şi Laurenţiu Gheorghe în studioul RFI

Pachetul de legi privind guvernanţa economică i-a adus la audieri în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe doi vicepreşedinţi ai autorităţii de supraveghere a pieţelor financiare.

Aceştia au subliniat că sistemul bancar european va trece din nou în această vară prin aşa-numitele teste de stress şi că problema datoriilor publice în unele state membre ridică în continuare dificultăţi pentru ieşirea din criză.

De altfel, cei doi oficiali au arătat că va fi nevoie în continuare de măsuri nepopulare care vor trebui susţinute şi de politicieni, nu doar de specialişti. Cel mai recent raport Eurostat arată că deficitul bugetar este într-o uşoară scădere în anul 2010 faţă de anul 2009, iar datoriile publice, faţă de aceleaşi perioade, au crescut.

Invitaţi: Laurenţiu Gheorghe, analist economic, Doru Franţescu, director al Institutului european pentru democraţie participativă Qvorum.

 

 

Responsabilitatea acestui document le revine autorilor. PE nu este răspunzător pentru modul în care poate fi utilizată informaţia cuprinsă în document.

 
Emisiunea Profit sau pierdere din 4 mai 2011