Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Averile sindicaliştilor au ajuns sub lupa inspectorilor ANI

Averile sindicaliştilor au ajuns sub lupa inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate, după acuzaţiile de corupţie aduse preşedintelui "Sed Lex", Vasile Marica în scandalul “Şpaga din vămi”. În 40 de minute un interviu cu liderul Federaţiei din Învăţământ Spiru Haret Gheorghe Izvoranu care crede că prin astfel de acţiuni se urmăreşte decredibilizarea sindicatelor.

Proiectul privind interzicerea etnobotanicelor urmează să fie prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri seara. Auorităţile ar putea merge pe modelul aplicat de Polonia pentru aceeaşi problemă. Despre ce este vorba vă spunem în emisiunea din această seară.

Parlamentul European a adoptat o lege care împiedică comercializarea medicamentelor contrafăcute şi reglementează vânzarea produselor farmaceutice prin internet. Site-urile dedicate reprezintă una din principalele căi prin care produsele falsificate intră pe piaţa europeană.

Şi tot în această seară veţi putea asculta un interviu cu preşedintele Senatului. Mircea Geoană a fost audiat în Comisia de afaceri europene a Senatului francez, unde a pledat pentru depăşirea acestui moment delicat dintre Bucureşti şi Paris cauzat de dosarul Schengen.

 
Emisiunea 40 de minute din 16 februarie 2011