Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Avertisment OMS: radiaţiile de la mobile pot favoriza apariţia cancerului cerebral

Un avertisment al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ar putea viza aproape întreaga populaţie a planetei: radiaţiile de la telefoanele mobile pot cauza cancer.

Totuşi, studiile nu arată o legătură cauzală directă între folosirea celularului şi apariţia cancerului cerebral, precizează un comunicat al Asociaţiei Operatorilor Mobili din România. Păreri pro şi contra în 40 de minute.

De astăzi, medicii de familie nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate şi nici nu mai pot scrie trimiteri către specialişti. Nu mai au acest drept pentru că nu au semnat contractul cadru cu Casa de Asigurări. Medicii spun că nu au fost consultaţi în privinţa anumitor prevederi.

Pe de altă parte Ministerul Sănătăţii a stabilit modul în care vor fi clasificate unităţile medicale. Măsura va aduce modificări importante în modul de finanţare al spitalelor româneşti. Vă explicăm cum funcţionează sistemul în 40 de minute.

Spania ar putea da în judecată autorităţile din Hamburg care au indicat castraveţii spanioli drept posibilă sursă de infecţie cu bacteria E.coli. care a provocat până acum moartea a 16 persoane, 15 în Germania şi una în Suedia. Fermierii spanioli au evaluat pierderile de până acum la aproximativ 200 de milioane de euro.

Qatar-ul îşi continuă operaţiunea de seducţie în Franţa după ce a cumpărat o serie de alte active în Europa. Cea mai recentă achiziţie: prestigiosul club de fotbal al capitalei franceze, Paris Saint-Germain, care a fost cumpărat de un fond de investiţii al emiratului.