Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


La Bruxelles a început marea bătălie a bugetului

Cei 27 de lideri comunitari încearcă să stabilească bugetul pe perioada 2014-2020. Nu este exclus însă nici un eşec al negocierilor. Compromisul, este cuvântul de ordine dacă cei 27 vor să ajungă la un acord.

După opt zile de conflict şi 160 de morţi, cei mai mulţi de parte palestiniană, Israelul şi Hamas au ajuns la un armistiţiu. Care sunt principalele puncte ale înţelegerii vă spunem în această seară.

O serie de probleme judiciare ar putea începe pentru fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy. El a fost audiat astăzi de judecători care anchetează o eventuală finanţare ilegală a campaniei sale prezidenţiale din 2007, finanţare acordată de cea mai bogată femeie din Franţa, mostenitoarea imperiului L’Oreal. 

O nouă practică de peste Ocean câştigă teren şi în România. Black Friday, vinerea neagră în care magazinele afişează reduceri semnificative este marcată pentru al doilea an consecutiv şi la noi.  Dacă în Statele Unite cumpărătorii se calcă în picioare pentru cele mai ieftine produse, nu toţi românii sunt interesaţi de produse mai ieftine. Sociologul Alfred Bulai ne explică strategia comercianţilor.

Emisiunea 40 de minute din 22 noiembrie 2012