Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bruxelles pune condiţii Madridului

Comisia Europeană cere băncilor spaniole să suplimenteze provizioanele, în schimbul unui ajutor direct destinat sectorului bancar din această ţară. Spania a cerut că băncile să fie recapitalizate în mod direct, cu bani provenind din fondul european de stabilitate financiară. O idee susţinută de Franţa şi Bruxelles dar privită cu reticenţă de Germania.

Moody`s retrogradează Raiffeisen, Unicredit şi Erste din cauza expunerilor mari pe România şi Ungaria. Primele două bănci au fost retrogradate cu o treaptă în vreme ce ratingul Erste a fost scăzut cu două trepte. Explicaţiile în această seară.
Ucraina cere României să nu mai elibereze pașapoarte  cetățenilor ucraineni. Cei care primesc documente românești comit o infracțiune, iar un astfel de delict trebuie să fie sancționat, este poziţia ministerului de externe de la Kiev. În Ucraina care interzice dubla cetăţenie trăiesc, potrivit organizaţiilor culturale 400.000  de etnici români.
Vladimir Putin îşi continuă vizita la Beijing unde miercuri şi joi se desfăşoară  summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care se vrea o contrapondere la influenţa americană în Asia Centrală. El se va întâlni cu această ocazie cu omologul său iranian Mahmoud Ahmadinejad, în timp ce tensiunile privind programul nuclear al Teheranului rămân puternice.

 
Emisiunea 40 de minute din 6 iunie 2012