Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bruxelles, Raport MCV: o apreciere politică încurajantă pentru Bucureşti

parlement-european-bruxelles.jpg

Bruxelles, Raport MCV: o apreciere politică încurajantă pentru Bucureşti

Comisia Europeană adoptă anul acesta o atitudine politică încurajantă pentru Bucureşti în raportul privind justiţia şi combaterea corupţiei, explică surse comunitare.

Bruxelles doreşte să se ţină departe de legătura făcută de unele state membre între slabele performanţe ale României în combaterea corupţiei şi eşecul în aderarea ţării la Spaţiul Schengen. Raportul MCV va fi dat publicităţii miercurea viitoare.

În dosarul de presupus trafic de influenţă în care apare numele ministrului Mediului Laszlo Borbely intervine şi procuroul–şef al DNA.  Daniel Morar acuză existenţa unor presiuni politice asupra anchetatorilor care instrumentează acest caz. Comentează politologul Cristian Pârvulescu.

În plină criză a datoriilor suverane şi pe fondul unei încrederi scăzute a pieţelor financiare în economiile zonei euro, lumea întreagă aşteaptă cu nerăbdare publicarea în această seară a rezultatelor testelor de stres la care au fost supuse băncile europene. Care ar putea fi rezultatul l-am întrebat pe economistul Daniel Dăianu.

Tot mai mulţi poliţişti sunt cercetaţi pentru corupţie. În primele şase luni ale acestui an au fost înaintate la Parchet peste 1000 de dosare. Într-un sfert din acestea s-a dispus începerea urmăririi penale. S-a intensificat activitatea Direcţiei Generale Anticorupţie sau oamenii legii sunt din ce în ce mai necinstiţi? Încercăm un răspuns în această seară.

 
Emisiunea 40 de minute din 15 iulie 2011