Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Camera Deputatilor adopta, dintr-o eroare, TVA de 5% la alimentele de baza

Legile urmează să fie trimise la promulgare. Între timp însă, parlamentarii PDL îşi recunosc greşeala şi spun că vor iniţia două proiecte de lege prin care vor corecta situaţia creată.O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional a început o nouă misiune de evaluare la Bucureşti.În Franţa continuă dialogul surzilor între sindicate şi opoziţie pe de o parte, guvern de cealaltă parte, pe marginea reformei pensiilor.În Marea Britanie ministrul de Finanţe George Osborne a prezentat în Parlament cel mai drastic plan de reduceri bugetare, de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial încoace.La iniţiativa Franţei, Consiliul Europei a organizat o reuniune "la nivel înalt" la Strasbourg consacrată situaţiei celor 12 milioane de rromi care trăiesc în Europa.

O eroare tehnică a deputaţilor coboară cota de TVA la alimentele de bază de la 24 la 5% şi stabileşte neimpozitarea pensiilor mai mici de 2000 de lei. Legile urmează să fie trimise la promulgare. Între timp însă, parlamentarii PDL îşi recunosc greşeala şi spun că vor iniţia două proiecte de lege prin care vor corecta situaţia creată. Discutăm subiectul în 40 de minute.

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional a început o nouă misiune de evaluare la Bucureşti. Unul din subiectele aduse în discuţie în ultimul timp vizează majorarea salariului minim. Şeful misiunii FMI Jeffrey Franks spune că trebuie evaluată atent o astfel de măsură, întrucât ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie. Ne lămurim cum stau lucrurile în emisiunea din această seară.

În Franţa continuă dialogul surzilor între sindicate şi opoziţie pe de o parte, guvern de cealaltă parte. Grevele şi protestele organizate ieri împotriva reformei sistemului de pensii nu par să fi avut vreun impact asupra executivului, care continuă să considere reforma drept justă şi necesară. Grevele riscă să perturbe însă economia franceză, fragilizată deja de criza economică.

În Marea Britanie ministrul de Finanţe George Osborne a prezentat în Parlament cel mai drastic plan de reduceri bugetare, de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial încoace. Măsurile sunt menite să reducă deficitul bugetar al ţării, cel mai mare din Europa. Care sunt cele mai afectate sectoare aflăm de la corespondentul RFI la Londra Petru Clej.

La iniţiativa Franţei, Consiliul Europei a organizat o reuniune "la nivel înalt" la Strasbourg consacrată situaţiei celor 12 milioane de rromi care trăiesc în Europa. Pe ce linii va merge acest proiect de integrare a minorităţii şi de unde vor proveni banii pentru acest program ne va spune corespondentul RFI la Bruxelles Mihaela Gherghisan.