Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Christine Lagarde şi-a lansat candidatura pentru postul de director al FMI

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Ministrul francez al Finanţelor, Christine Lagarde, şi-a lansat oficial candidatura pentru postul de director general al FMI, în pofida reacţiilor dure din partea unor mari economii emergente, precum India, Brazilia şi Rusia, care vor ca şeful instituţiei să nu mai fie un european. O candidatură susţinută unanim de Uniunea Europeană şi potrivit unor surse diplomatice şi de Statele Unite.

Elita politică mondială se reuneşte joi şi vineri la Deauville în Franţa unde începe summitul G8. Mai multe ţări arabe şi africane sunt invitate să participe la reuniune. Care vor fi principalele teme adoptate vă spunem în 40 de minute.

 Încrederea românilor în instituţiile publice a scăzut îngrijorător în 2010. Pe de altă parte, incoerenţa deciziilor guvernamentale şi o doză importantă de resemnare apărută în rândul cetăţenilor, sunt cele două cauze principale pentru care lupta împotriva corupţiei în România poate fi caracterizată drept ineficientă. Sunt concluziile raportului Naţional asupra Corupţiei realizat  de Transparency International România.

Circa 3.000 de copii români dispar anual de acasă, iar în peste 40 la sută dintre cazuri Poliţia este anunţată după 24 de ore, deşi primele ore de la dispariţie sunt esenţiale pentru găsirea minorilor. Sunt informaţii date publicităţii astăzi când este marcată Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi.

Vineri începe cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Participanţi din 70 de ţări vor prezenta 300 de evenimente în peste 60 de spaţii. Cotat drept cel de-al treilea festival de teatru din lume, după Edinburgh şi Avignon, cel de la Sibiu aşteaptă zilnic 60.000 de spectatori.

 
Emisiunea 40 de minute din 25 mai 2011