Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Colegiul Director al PDL este reunit în şedinţă

Aceasta pentru o analiză a rezultatelor obținute la alegerile locale. Reuniunea se dovedeşte tensionată, pe surse mai multe nume sonore ale formaţiunii între care Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur au demisionat.

Parlamentul European suspendă negocierile cu guvernele europene în privinţa a cinci proiecte de lege până când acestea din urmă îi vor restitui competenţele în procesul de reformare a Schengen. Deputaţii europeni au ameninţat chiar cu sesizarea Curţii Europene de Justiţie pe acest caz.
Moody's retrogradează din nou Spania, pe ultima treaptă din categoria recomandată investitorilor. Anunţul agenţiei de evaluare este în linie cu lipsa de încredere de pe pieţele financiare, unde temerile persistă în pofida planului de până la 100 de miliarde de euro anunţat la sfârşitul săptămânii trecute pentru băncile spaniole.
Premierul italian  dă asigurări că "sistemul economic italian nu este fragil". Mario Monti a făcut aceste declaraţii în contextul în care la nivel european există speculaţii potrivit cărora Italia ar urma să  solicite asistenţă financiară externă, aşa cum a făcut Madridul. Joi preşedintele francez François Hollande se află la Roma.
Cu câteva zile înainte de debutul summit-ului Rio+20 consacrat ecologiei şi dezvoltării durabile, oamenii de ştiinţă avertizează asupra riscurilor pe care le presupune creşterea populaţiei. În 2050 pe pământ vor trăi 9 miliarde de oameni.

 
Emisiunea 40 de minute din 14 iunie 2012