Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Confruntări între poliţie şi manifestanţi la Atena, concomitent cu o nouă grevă de 48 de ore care paralizează ţara

În paralel, Parlamentul elen dezbate noul plan de austeritate, de adoptarea căruia depinde acordarea unui nou pachet de sprijin financiar pentru Atena. Pe de altă parte preşedintele grec se află într-o vizită de două zile în România.

Peste două zile Ungaria preda preşedinţia Uniunii Europene. Budapesta lasă în urmă un bilanţ de moderat al celor 6 luni de mandat. Succesul cel mai notabil este faptul că negocierile în vederea aderării Croaţiei la blocul comunitar se apropie de final. O bilă neagră o reprezintă însă întârzierile în aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen. 

Guvernul român nu respectă în totalitate standardele pentru eliminarea traficului de persoane. Este una din concluziile celui mai recent raport al Departamentului de Stat american care critică atât Guvernul, cât şi Poliţia şi judecătorii pentru eforturile insuficiente depuse în combaterea fenomenului.

În Franţa socialista Martine Aubry şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2012. Până în luna mai, când a izbucnit scandalul sexual în care a fost implicat, Dominique Strauss-Kahn era considerat aproape sigur candidatul socialiştilor francezi la scrutinul de anul viitor.