Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Consultări la Cotroceni: opoziţia nu s-a prezentat

Președintele a purtat discuții cu reprezentanții PDL, UDMR si UNPR. Teme importante au figurat pe agendă: bugetul de stat, legea pensiilor, cea a educaţiei, dar şi absorbţia fondurilor comunitare. În Ungaria preşedintele companiei care s-a aflat la originea celei mai mari catastrofe ecologice din istoria ţării a fost reţinut, iar firma ar putea plăti o amendă de 73 de milioane de euro. Cancelarul german Angela Merkel se află luni în vizită la Sofia, marţi va sosi la Bucureşti. Două subiecte de discuţie comune cu autorităţile române şi bulgare: aderarea celor două capitale la Schengen şi situaţia romilor. Pe fondul unor schimbări politice importante, secretarul de stat american Hillary Clinton începe un miniturneu în Balcani. La Sarajevo, Belgrad şi Priştina, oficialul american va puncta sprijinul acordat de Statele Unite pentru dezvoltarea respectivelor state.

Consultarea preşedintelui cu partidele parlamentare s-a transformat într-o discuţie doar cu reprezentanţii puterii. PSD şi PNL au lipsit de la discuţii. Teme importante au figurat pe agendă: bugetul de stat, legea pensiilor, cea a educaţiei, dar şi absorbţia fondurilor comunitare. Ce pierde opoziţia prin neprezentarea la discuţiile cu şeful statului l-am întrebat pe politologul Stelian Tănase.

În Ungaria preşedintele companiei care s-a aflat la originea celei mai mari catastrofe ecologice din istoria ţării a fost reţinut, iar firma ar putea plăti o amendă de 73 de milioane de euro. Unda toxică este aşteptată să intre luni seară în sectorul românesc al Dunării. Ministrul Mediului Laszlo Borbely spune că nu există pericol de contaminare masivă a fluviului, în sectorul românesc. Dacă lucrurile stau sau nu aşa încercăm să ne lămurim în 40 de minute.

Cancelarul german Angela Merkel se află luni în vizită la Sofia, marţi va sosi la Bucureşti. Două subiecte de discuţie comune cu autorităţile române şi bulgare: aderarea celor două capitale la Schengen şi situaţia romilor. Şi chiar astăzi Centrul Român pentru Politici Europene a dat publicităţii un raport privind aderarea la acest club. Concluzia este că România şi-a făcut temele, dar nu de nota 10. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Pe fondul unor schimbări politice importante, secretarul de stat american Hillary Clinton începe un miniturneu în Balcani. La Sarajevo, Belgrad şi Priştina, oficialul american va puncta sprijinul acordat de Statele Unite pentru dezvoltarea respectivelor state.