Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Continuă dezvăluirile făcute de Wikileaks

Republica Moldova a intrat în vizorul paginii specializate în publicarea documentelor secrete. Negocieri dificile la Astana în capitala Kazahstanului unde s-a desfăşurat primul summit al OSCE din ultimii 11 ani.Petiţia privind includerea presei în Strategia de Apărare, respinsă în Parlamentul European.România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte combaterea defrişărilor ilegale.

Republica Moldova a intrat în vizorul paginii specializate în publicarea documentelor secrete. Potrivit unor documente, anul trecut pe când era încă şef al statului, Vladimir Voronin i-ar fi oferit lui Marian Lupu, actualul lider al democraţilor moldoveni, zece milioane de dolari pentru a forma o coaliţie de centru stânga în care Lupu să fie preşedinte, iar Voronin şef al Parlamentului. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Negocieri dificile la Astana în capitala Kazahstanului unde s-a desfăşurat primul summit al OSCE din ultimii 11 ani. Reprezentanţii celor 56 de state membre au participat la redactarea unei declaraţii comune finale, pentru a stabili obiectivele organizaţiei. Statutul celor cele două regiuni separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud au născut cele mai contradictorii discuţii. Trimisul special al RFI şi TVR Liviu Iurea vine cu cele mai noi informaţii.

Petiţia privind includerea presei în Strategia de Apărare, respinsă în Parlamentul European. Votul va fi contestat. Petiţia a fost semnată de Federaţia Jurnaliştilor şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România. În 40 de minute un reportaj realizat de corespondentul RFI la Bruxelles Mihaela Gherghişan.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte combaterea defrişărilor ilegale. Oficialii europeni atrag atenţia că această lipsă de acţiune va atrage, peste doi ani, sancţiuni dure pentru Bucuresti, care, în 2012, va fi obligat să aplice regulamentul european privind tăierile ilegale de paduri.