Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Continuă luptele în Coasta de Fildeş

În Coasta de Fildeş forţele fidele preşedintelui ales, Alassane Ouattara, au lansat la Abidjan, asaltul final împotriva buncărului unde s-a retras preşedintele în exerciţiu, Laurent Gbagbo, după eşecul unor negocieri privind capitularea acestuia din urma.

Procesul "Rubygate", cel mai dificil pe care l-a avut de înfruntat până în prezent Silvio Berlusconi, în condiţiile în care este acuzat de prostituţie cu minore, a început miercuri la Milano în absenţa premierului şi a fost amânat imediat, pentru 31 mai.

Şi tot Italia pregăteşte o surpriză restului Europei. De joi autorităţile din peninsulă ar putea acorda statut de refugiaţi imigranţilor tunisieni, în condiţiile în care mai mult de 22.000 de imigranţi ilegali, în majoritate tunisieni, au ajuns în Italia de la începutul anului.

Cazuri precum cel al femeii care a născut în toaleta unui spital vor fi din ce în ce mai frecvente în România. Iată opinia medicului Tudor Ciuhodaru care va vorbi în 40 de minute despre pregătirea precară a medicilor români dar şi despre lipsa unei minime educaţii medicale a pacientului.

Din cauza birocraţiei excesive dar şi pe fondul lipsei banilor statul român nu poate participa la licitaţia organizată joi la Paris cu manuscrise şi documente personale ale filosofului Emil Cioran. Iată ce spune fostul ministru al culturii Teodor Paleologu.

 
Emisiunea 40 de minute din 6 aprilie 2011