Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Criteriile de aderare la Schengen pentru România şi Bulgaria nu se schimbă

schengen.jpg

Criteriile de aderare la Schengen pentru România şi Bulgaria nu se schimbă

Criteriile de aderare la Schengen pentru România şi Bulgaria nu se schimbă. Aşa au decis şefii de stat şi de guvern reuniţi la Consiliul European de vară.  Pe de altă parte Bruxelles dă undă verde aderării Croaţiei, care va deveni al 28-lea stat membru în iulie 2013.

În Ucraina a început procesul Iuliei Timoşenko. Fostul premier ucrainean este acuzat de abuz de putere, legat de semnarea unor contracte de aprovizionare cu gaz rusesc, în anul 2009.  În cazul în care va fi găsită vinovată, Timosenko riscă până la 10 ani de închisoare. 

Premieră în învăţământul romanesc: Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş şi Universitatea Politehnică Timişoara negociază fuziunea. Care sunt beneficiile unei astfel de hotărâri vă spunem în această seară.

În Bulgaria ofensiva împotriva poliţiştilor corupţi continuă. Numai anul trecut, peste 170 de oameni ai legii au fost destituiţi sau sancţionaţi. Au fost descoperiţi agenţi ai politiei rutiere care îi şantajau pe şoferi dar şi comisari care primeau rente lunare din partea unor proxeneţi, traficanţi de droguri şi hoţi.