Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CSAT ia în discuţie situaţia militarilor români dislocaţi în zonele de conflict

csat.jpg

CSAT ia în discuţie situaţia militarilor români dislocaţi în zonele de conflict

După ce săptămâna trecută Statele Unite şi ulterior Franţa anunţau retragerea progresivă a trupelor din Afganistan, astăzi CSAT-ul ia în discuţie situaţia militarilor români dislocaţi în zonele de conflict. 

Parlamentul de la Atena a început astăzi să dezbată planul de austeritate cerut de UE și FMI. Joi urmează să fie dat votul final. Dacă aceste măsuri nu vor fi aprobate de legislativ, Grecia nu va mai primi noul împrumut, în valoare de 110 miliarde  euro.

Turneu al premierului chinez în Europa. La Budapesta au fost semnate 12 acorduri financiare, economice și culturale. Wen Jiabao este aşteptat în această seară în Germania.

În Cambodgia a început procesul contra foştilor lideri ai khmerilor roşii. La 32 de ani de la sfârşitul dictaturii, cei mai importanţi demnitari vor apărea în faţa unui tribunal ca să dea socoteală pentru două milioane de morţi. Specialiştii îl consideră cel mai complex proces din istorie, după cel de la Nurnberg, de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.  

Tribunalul Penal Internaţional a emis un mandat de arestare pe numele lui Muammar Gaddafi pentru crime împotriva umanităţii.  Revolta din Libia, începută în 15 februarie, s-a soldat cu mii de morţi şi peste 650.000 de refugiaţi.

Emisiunea 40 de minute din 27 iunie 2011