Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Curtea Constituţională respinge proiectul de revizuire a Constituţiei

curtea-constitutionala-respinge-proiectul-revizuire-constitutiei.jpg

Curtea Constituţională respinge proiectul de revizuire a Constituţiei

Neconforme cu legea fundamentală au fost declarate prevederile referitoare la eliminarea prezumţiei caracterului licit al averii, imunitatea parlamentară şi ministerială şi componenţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Franţa şi Germania au ajuns la un acord privind al doilea pachet financiar de ajutorare pentru Grecia, care va include participarea sectorului privat. Este vorba de o asociere voluntară a creditorilor privaţi în acest proces. 

Comunistul Igor Dodon şi liberalul Dorin Chirtoacă, rivali, duminică, în turul doi al alegerilor pentru primăria Chişinău.

Președintele croat Ivo Josipovic se află într-o vizită la Bruxelles. Croaţia a primit săptămâna trecută o veste bună: va adera la Uniunea Europeană fără un mecanism de supraveghere similar celui care se aplică României şi Bulgariei.  

Parlamentul bulgar a respins o moţiune de cenzură împotriva guvernului, pentru "incapacitatea sa de a combate criza". Un exercițiu de imagine al opoziţiei care încearcă să se facă remarcată în contextul alegerilor prezidenţiale, din  toamnă, apreciază analiştii bulgari.

O campanie antifumat a fost lansată azi în toate ţările Uniunii Europene. Peste 650.000 de persoane mor anual în Uniunea Europeană din cauza ţigărilor. Campania lansată azi, se va întinde pe durata a trei ani.