Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dacian Cioloş: “Politica agricolă nu trebuie lăsată doar pe mâna Guvernului”

agricultura.jpg

Politica agricolă

Aflat în România, comisarul european pentru Agricultură, Dacian  Cioloş, a dat câteva sfaturi autorităţilor române pentru a beneficia de pe urma Politicii Agricole Comune Europene.

Comisarul a propus înfiinţarea unor Camere Agricole care să ajute agricultorii prin consultanţă şi să dea continuitate politicilor adoptate de România în domeniul agriculturii. Comisarul a participat, alături de ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa „Mediafax Talks about Agriculture”.

Comisar despre cianuri: există reguli comunitare care trebuie respectate

Folosirea cianurilor în exploatarea diverselor resurse minerale depinde de fiecare stat din Uniunea Europeană, a declarat comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, aflat în vizită oficială la Bucureşti. Asta nu înseamnă neapărat interdicţii, a spus comisarul, dar există reguli comunitare care trebuie respectate.

Firme francofone fac angajări în România

Joi şi vineri are loc la Bucureşti Forum de L’Emploi Francophone, târg pentru locuri de muncă, organizat de site-ul de recrutare franco-jobs. Cele 12 companii prezente la eveniment cauta angajati in domeniile inginerie, IT si comert .

Manuel Valls, în vizită la romii din Câmpia Turzii

Cei doi miniştri francezi aflaţi în România au fost joi dimineaţă la Câmpia Turzii, în vestul ţării, pentru a vedea un proiect care ajută la integrarea celor defavorizaţi, în primul rând romii. Ministrul de Interne, Manuel Valls şi cel al Afacerilor Europene, Bernard Cazeneuve, au vizitat o cantină în care sunt hrăniţi 200 de copii săraci.

Tratatul de frontieră cu Rep. Moldova riscă să nu fie ratificat până la sfârşitul anului

Tratatul privind regimul de frontieră dintre România şi Republica Moldova ar putea să nu fie ratificat de Bucureşti până la alegerile parlamentare din luna decembrie. O declaraţie în acest sens a fost făcută de ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, aflat într-o vizită la Chişinău.
 

Emisiunea 40 de minute din 13 septembrie 2012