Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


David Petraeus va fi noul director al CIA

general-david-petraeus.jpg

Generalul american David Petraeus

Schimbare surprinzătoare la şefia CIA. Generalul David Petraeus va fi noul director al agenţiei americane de informaţii. El va fi numit în locul lui Leon Panetta, care devine secretar al Apărării, după retragerea lui Robert Gates.

Ofensivă diplomatică împotriva Siriei a marilor capitale europene. Parisul, Londra si Roma i-au convocat pe reprezentanţii diplomatici ai Damascului la ministerele de externe din cele 3 capitale. Între timp luptele în sudul Siriei continuă, la Deraa, oraşul de unde a pornit mişcarea de contestare a regimului Al-Assad.

Astăzi a sosit la Bucureşti prima misiune FMI de evaluare a acordului preventiv, un acord în valoare de 3,6 miliarde euro. Ce va presupune noua înţelegere cu creditorii internaţionali şi dacă noile date de la Eurostat privind deficitul influenţează în vreun fel acordul vă spunem în această seară.

Nokia va disponibiliza circa 4.000 de angajaţi până la sfârşitul anului viitor. În România vor fi concediaţi 120 de salariaţi  de la centrul de cercetare şi dezvoltare din Cluj. Care sunt cauzele reducerii de personal vă explicăm în emisiunea de astăzi.  

În timp ce ruşii de la Gazprom avansează ideea unor noi creşteri de preţuri la gaze din această iarnă, România şi Republica Moldova încearcă să pună pe picioare în acest an o afacere energetică. Construirea gazoductului Ungheni-Iaşi, o conductă prin care vor putea fi realizate atât importuri, cât şi exporturi de gaze. Deocamdată proiectul stârneşte mai mult entuziasm la Chişinău decât la Bucureşti. Discutăm în 40 de minute.

 
Emisiunea 40 de minute din 27 aprilie 2011