Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Descinderi ale procurorilor DNA la Consiliul Superior al Magistraturii

Procurorii îi vizează pe procurorii George Bălan şi Marcel Sânpetru, care şi-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL funcţiile de procuror-şef al DNA şi de procuror general al României.

Situaţia politică de la Bucureşti continuă să provoace reacţii ale oficialilor europeni şi nu numai. Preşedintele Parlamentului European spune astăzi că    UE este "prea tăcută" privind situaţia din România  în timp ce comisarul pentru justiţie Viviane Reding  apreciază: criza  din România este un "mare pericol", putând afecta "integrarea deplină" în UE.
Premierul Victor Ponta se află astăzi la Bruxelles tocmai pentru a clarifica mişcările politice de pe scena politică de la Bucureşti.  El va avea întâlniri cu diverşi oficiali europeni. Liderul grupului popular din Parlamentul European  Joseph Daul refuză să-l întâlnească pe demnitarul român.
Spania majorează TVA-ul cu trei procente, anunţă concedieri în administraţie, reducerea salariilor și a ajutoarelor de şomaj. Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a anunţat noi măsuri de austeritate, menite să scadă cheltuielile publice şi să mărească veniturile la bugetul de stat.
Comemorare la Srebreniţa, la 17 ani după masacrul a 8000 de băieţi şi bărbaţi musulmani bosniaci. Cel mai mare masacru din Europa post belică a fost deja calificat drept genocid de  justiţiile internaţionale.

 
Emisiunea 40 de minute din 11 iulie 2012