Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dezacord asupra măsurilor de relansare a economiei

Cei 27 de şefi de stat sau de guvern reuniţi miercuri la Bruxelles nu au reuşit să se pună de acord asupra unor măsuri de relansare a economiei. Emiterea de eurobonduri continuă să divizeze Franţa care agreează ideea şi Germania care o respinge.

Premierul grec prezent miercuri la Bruxelles spune că nu s-a discutat despre un plan de ieşire a Greciei din zona euro. În pofida zvonurilor care circulă pe acest subiect, cu un lucru sunt de acord liderii europeni: respectarea angajamentelor pe care Atena şi le-a asumat în faţa creditorilor esenţiali rămâne condiţia necesară pentru ca acest scenariu să nu devină realitate.
Pe fondul unui şomaj record în Uniunea Europeană, Comisia Europeană lansează un program-pilot pentru a-i ajuta pe tineri să-şi găsească un loc de muncă. Vă spunem mai multe în această seară. 
Deprecierea leului continuă. Un nou maxim istoric a fost atins joi. Deşi consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu declara recent că aceste fluctuaţii sunt cauzate de veştile rele din zona euro, analiştii cred mai degrabă că scăderea monedei naţionale are la bază probleme economice interne.

 
Emisiunea 40 de minute din 24 mai 2012