Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dezvăluirile Wikileaks despre România

wikileaks-o-lupa-numele-site-ului-20101203132658.jpg

WikiLeaks face dezvăluiri despre România.

Statele Unite le-ar fi cerut diplomaţilor americani să obţină "date biometrice" despre liderii români. Surse ministeriale: Guvernul ar fi de acord cu schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie romă din "rrom" în "ţigan". Eşec al primului summit OSCE organizat în ultimii 11 ani. Peste 40 de persoane, din care 36 de gardieni ai unei închisori au murit în urma celui mai grav incendiu de pădure din Israel. Ecouri in Qatar după ce FIFA a anunţat că statul arab va organiza ediţia din 2022 a Cupei Mondiale de fotbal.

Continuă dezvăluirile Wikileaks cu referire la România. După ce ţara noastră a fost catalogată drept un stat sălbatic şi sursă importantă pentru traficul de persoane, acum aflăm că Statele Unite le-ar fi cerut diplomaţilor americani să obţină "date biometrice" despre liderii români. În 40 de minute un interviu pe această temă cu un fost director al Serviciului Român de Informaţii Costin Georgescu.
Ţigan sau rom? Revine în dezbatere această temă după ce, potrivit unor surse ministeriale, Guvernul ar fi de acord cu schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie romă din "rrom" în "ţigan". Simpla înlocuire a unui cuvânt cu altul nu rezolvă nenumăratele probleme pe care le are această comunitate. Este opinia scriitorului Mircea Vasilescu, redactor-şef Dilema Veche. Un comentariu în emisiunea din această seară.
Eşec al primului summit OSCE organizat în ultimii 11 ani. Reprezentanţii celor 56 de state membre, reuniţi la Astana, în capitala Kazahstanului, nu au reuşit să adopte un plan de consolidare a organizaţiei. O să-l ascultăm în 40 de minute pe Liviu Iurea, trimisul special al RFI şi TVR în fosta republică sovietică.
Peste 40 de persoane, din care 36 de gardieni ai unei închisori au murit în urma celui mai grav incendiu de pădure din Israel, izbucnit ieri în apropiere de Haifa. Comunitatea internaţională, inclusiv România, se mobilizează şi trimite ajutoare. Incendiul, a cărui origine este încă necunoscută, nu este nici în acest moment controlat.
Şi tot în emisiunea din această seară o corespondenţă din Qatar, ecouri după ce FIFA a anunţat că statul arab va organiza ediţia din 2022 a Cupei Mondiale de fotbal. Qatar devine cel mai mic stat din lume care va găzdui o astfel de competiţie.