Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DSK iese vineri din închisoare, contra unei cauţiuni de un milion de dolari

dskjpg.jpg

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn iese vineri din închisoare, contra unei cauţiuni de un milion de dolari. Fostul direct al FMI va fi plasat în arest la domiciliu în reşedinţa sa din Manhattan. În 40 de minute ce legătură are bătălia pentru şefia organismului financiar internaţional cu noua ordine monetară.

Statul evreu respinge orice retragere în limitele frontierelor din 1967, o idee lansată de preşedintele american Barack Obama pentru relansarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene. Analizăm subiectul în 40 de minute.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy merge sâmbătă în Coasta de Fildeş pentru a asista la ceremonia de învestire în funcţia de şef al statului a lui Alassane Ouattara. Ales pe 28 noiembrie 2010, Ouattara a reuşit să fie numit în funcţie abia după cinci luni de criză postelectorală, din cauza refuzului preşedintelui Laurent Gbagbo de a-i ceda locul. Confruntările armate din fosta colonie franceză s-au soldat cu aproape 3.000 de morţi.

Faţă de anul 2007 când Bulgaria adera la Uniunea Europeană, în 2011 de trei ori mai mulţi tineri bulgari îşi doresc să părăsească definitiv ţara. Care sunt motivele ne spune corespondentul RFI la Sofia Petio Petkov.

Şi tot în emisiunea din această seară un interviu cu regizorul Radu Mihăileanu, a cărui peliculă “La source des femmes’ este în competiţia oficială de la Cannes.

Emisiunea 40 de minute din 20 mai 2011