Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 03 August

Incertitudine în continuare la Chişinau în privinţa desemnării unui preşedinte.Statul francez le cere producătorilor de fructe şi legume să ramburseze aproape jumătate de miliard de euro - sumă ce reprezintă totalul unor subvenţii de care au beneficiat în mod abuziv. Doar un sfert din maşinile noi care circulă pe şoselele României trec de testele de siguranţă.

Incertitudine în continuare la Chişinau în privinţa desemnării unui preşedinte. Unii analişti avansează o nouă ipoteză: retragerea lui Vladimir Voronin de pe scena politică în schimbul obţinerii imunităţii pentru cei 8 ani în care s-a aflat la putere. Dacă acest scenariu stă sau nu în picioare ne va spune analistul moldovean Vlad Lupan .
Statul francez le cere producătorilor de fructe şi legume să ramburseze aproape jumătate de miliard de euro - sumă ce reprezintă totalul unor subvenţii de care au beneficiat în mod abuziv. Sindicatele sunt revoltate şi refuză să plătească. Întreaga poveste în 40 de minute.
Şi tot în Franţa autorităţile ajută firmele mici şi mijlocii să lupte împotriva gripei porcine. Sub atenta îndrumare a guvernului, IMM-urile elaborează planuri de continuare a activităţii şi în cazul în care foarte mulţi angajaţi s-ar îmbolnăvi.
Doar un sfert din maşinile noi care circulă pe şoselele României trec de testele de siguranţă. Şi asta în condiţiile în care media în statele comunitare e de peste 50 la sută. Din magazinul european realizat de Andreea Orosz aflăm amănunte.

Moderatori Anca Năstase şi Vincenţiu Iluţiu