Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 03 Decembrie

Presa a pierdut controlul în această campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Afganistanul rămâne dominanta actualităţii într-un moment când noua strategie a preşedintelui Barak Obama privind această ţară este analizat, la Washington de Congresul American, iar la Bruxelles de Alianţa Atlantică. Avertizări de la Banca Mondială. Criza financiară mondială va adânci sărăcia în Europa de Est şi Asia Centrală.

Presa a pierdut controlul în această campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. O spune la RFI şefa Centrului pentru Jurnalism Independent. Ioana Avădani crede că am asistat la o premieră nedorită pentru că mass-media a trecut în remorca politicului chiar în timpul campaniei electorale. Un interviu imediat în 40 de minute.

Afganistanul rămâne dominanta actualităţii într-un moment când noua strategie a preşedintelui Barak Obama privind această ţară este analizat, la Washington de Congresul American, iar la Bruxelles de Alianţa Atlantică. Matei Vişniec ne reaminteşte că luna aceasta se împlinesc 30 de ani de la intervenţia sovietică în Afganistan.

Avertizări de la Banca Mondială. Criza financiară mondială va adânci sărăcia în Europa de Est şi Asia Centrală. Un studiu al organismului financiar internaţional analizează impactul pe care blocarea creditelor, majorarea preţurilor şi creşterea şomajului îl vor avea asupra populaţiei din aceste zone. Andreea Pietroşel vine cu detalii în 40 de minute.