Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet – 03 Februarie

Grecia încearcă să iasă din cea mai gravă criză financiară din ultimii 15 ani şi să evite un program de asistenţă financiară. Se împlineşte un an de la decizia Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga care dădea dreptate României în ce priveşte delimitarea platoului continental şi zonele economice ale Ucrainei şi României în Marea Neagră. Pedepsele aplicate medicilor vinovaţi de culpe medicale sunt prea mici. Iată ce spune la RFI preşedintele Asociaţiei Naţionale a Asiguraţilor şi Pacienţilor Alexandru Buzamet. Un certificat de performanţă energetică! O să fie obligatoriu să-l deţineţi din acest an dacă vreţi să vindeţi, să închiriaţi sau să construiţi imobile.

Grecia încearcă să iasă din cea mai gravă criză financiară din ultimii 15 ani şi să evite un program de asistenţă financiară. Comisia Europeană a aprobat miercuri planul de stabilitate propus de premierul elen şi a avertizat autorităţile de la Atena că va urmări îndeaproape punerea lui în aplicare. Cu detalii de la Bruxelles corespondentul RFI Mihaela Gherghişan.

Se împlineşte un an de la decizia Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga care dădea dreptate României în ce priveşte delimitarea platoului continental şi zonele economice ale Ucrainei şi României în Marea Neagră. În acest context Iulia Timosenko, premierul de la Kiev şi candidat la alegerile prezidenţiale promite că dacă va ajunge în fruntea ţării va obţine revizuirea deciziei Curţii Internaţionale de Justiţie privind platoul continental. L-am întrebat pe Bogdan Aurescu, agentul României în procesul cu Ucraina dacă poate fi declanşată o astfel de procedură.

Pedepsele aplicate medicilor vinovaţi de culpe medicale sunt prea mici. Iată ce spune la RFI preşedintele Asociaţiei Naţionale a Asiguraţilor şi Pacienţilor Alexandru Buzamet după ce la Spitalul din Paşcani un bărbat de 36 de ani spitalizat cu o fractură deschisă nu a fost operat pentru că nu avea asigurare medicală. După trei zile de aşteptare pacientul a decedat.

Un certificat de performanţă energetică! O să fie obligatoriu să-l deţineţi din acest an dacă vreţi să vindeţi, să închiriaţi sau să construiţi imobile. Specialiştiise tem că aplicarea actului normativ va lovi şi mai tare piaţa de profil, deja afectată de criza economică. Detaliile de la Andreea Pietroşel în magazinul european.