Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 03 Septemrie

Guvernul Boc a decis. Îşi va asuma răspunderea de legile educaţiei, o combinaţie între codul propus de ministrul Ecaterina Andronescu şi proiectul elaborat de comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea. În Republica Moldova mişcarea lui Vladimir Voronin de a se retrage din funcţia de şef al statului dă naştere la diverse scenarii. Când vine vorba de cumpărături, pe români nu îi opreşte nici criza! Naţionala României joacă un meci al onoarei sâmbătă seară în Franţa.

Guvernul Boc a decis. Îşi va asuma răspunderea de legile educaţiei, o combinaţie între codul propus de ministrul Ecaterina Andronescu şi proiectul elaborat de comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea. Discutăm despre noutăţile pe care le aduce legea şi mai ales despre cum vor fi ele puse în practică alături de Ciprian Ciucu, director de programe la Centrul Roman de Politici Europene.

În Republica Moldova mişcarea lui Vladimir Voronin de a se retrage din funcţia de şef al statului dă naştere la diverse scenarii. Demisia sa ar putea însemna o opoziţie dură din partea partidului comuniştilor care nu ar intenţiona să facă o alianţă cu coaliţia democrat-liberală. Ne ajută să înţelegem dacă se poate întâmpla sau nu aşa Oazu Nantoi analist la Institutul pentru Politici Publice de la Chişinău.

Când vine vorba de cumpărături, pe români nu îi opreşte nici criza! Deşi salariile scad şi tot mai mulţi rămân fără loc de muncă, românii rămân fideli magazinelor. Sunt date ale Biroului European de Statistică pe care ni le va prezenta Andreea Orosz.

Naţionala României joacă un meci al onoarei sâmbătă seară în Franţa. Pe de altă parte elevii lui Raymond Domenech îşi continuă antrenamentele la periferia Parisului şi cer suporterilor "răbadare şi sprijin" în această campanie. De la eşecul Fanţei la euro-2008, relaţia între naţionala de fotbal şi public este foarte "rece".