Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 04 Decembrie

Vineri este ultima zi a campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Reuniunea Uniunea Europeană - Ucraina a început vineri la Kiev, într-o atmosferă de reproşuri reciproce. Se apropie sărbătorile de iarnă şi ar fi bine să ţinem cont de un avertisment legat de tradiţionalele instalaţii luminoase. De joi regizorul Roman Polanski nu mai e în închisoare.

Vineri este ultima zi a campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Traian Băsescu şi Mircea Geoană şi-au dedicat această zi locuitorilor Capitalei după ce joi seară s-a consumat ultima înfruntare televizată dintre cei doi candidaţi. L-am întrebat pe jurnalistul Mircea Toma dacă în urma dezbaterii de joi seară putem numi învingătorul şi învinsul şi în ce măsură confruntarea îi va influenţa pe alegătorii încă nehotărîţi. Un interviu imediat în 40 de minute.

Reuniunea Uniunea Europeană - Ucraina a început vineri la Kiev, într-o atmosferă de reproşuri reciproce. Bruxelles-ul avertizează fosta republică sovietică în legătură cu ritmul lent al reformelor, în timp ce Kievul doreşte accelerarea apropierii de blocul comunitar. Corespondentul RFI în capitala belgiană Mihaela Gherghişan ne va spune mai multe.

Se apropie sărbătorile de iarnă şi ar fi bine să ţinem cont de un avertisment legat de tradiţionalele instalaţii luminoase. Podoabele respective prezintă riscuri de incendiu si electrocutare. Este concluzia unui control efectuat de Comisia Europeană împreună cu autorităţile din statele membre. Andreea Orosz vine cu detalii.

Şi... de joi regizorul Roman Polanski nu mai e în închisoare. A sosit acasă, în luxoasa cabană din staţiunea elveţiană Gstaad unde însă, libertatea sa rămâne ceva relativ.