Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet – 04 Februarie

România a fost invitată de Statele Unite să participe la dezvoltarea scutului antirachetă. Amplasarea scutului antirachetă în România înseamnă garantarea stabilităţii democraţiei în această ţară pentru o perioadă lungă de timp. Printre problemele cauzate de criză se află şi depresiile. La Paris are loc un consiliu franco-german, o reuniune importantă destinată să traseze o strategie comună pe multiple planuri pentru următorii zece ani.

România a fost invitată de Statele Unite să participe la dezvoltarea scutului antirachetă. Anunţul a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu la finalul şedinţei CSAT, organism care a şi aprobat propunerea. Acum Parlamentul trebuie să-şi dea acordul. "În vitorul foarte apropiat va exista şi o implicare a Federaţiei Ruse într-un asemenea proiect". Iată ce spune la RFI fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu care adaugă, referitor la costurile programului: "Participarea la un scut antirachetă nu este un cadou pe care ni-l face cineva".

Amplasarea scutului antirachetă în România înseamnă garantarea stabilităţii democraţiei în această ţară pentru o perioadă lungă de timp. Iată şi părerea premierului Emil Boc. Într-un interviu Hotnews-RFI şeful guvernului a vorbit cu Dan Tăpălagă şi despre cele mai importante măsuri de reformă din acest an, considerat cel puţin la fel de greu ca 2009 din punct de vedere economic. Interviul pe larg, imediat în 40 de minute.

Printre problemele cauzate de criză se află şi depresiile. Din toamna lui 2008, Statele Unite de exemplu s-au confruntat cu un val de sinucideri în timp ce în Marea Britanie se discută despre introducerea terapiei gratuite pentru persoanele depresive. În magazinul european Andreea Pietroşel ne spune care este situaţia în România.

La Paris are loc un consiliu franco-german, o reuniune importantă destinată să traseze o strategie comună pe multiple planuri pentru următorii zece ani. Europa are un preşedinte belgian, pe moment o preşedinţie spaniolă şi o conducere franco-germană. Discutăm subiectul alături de Matei Vişniec.

370