Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 07 Septembrie

Săptămâna viitoare, pe 15 septembrie, guvernul îşi asumă răspunderea pe pachetul de legi ce cuprinde educaţia, restructurarea agenţiilor şi salarizarea unică. Emoţii mari la Craiova. Marţi se lansează primul Ford de România. In ciuda crizei care a lovit industria auto, americanii şi-au păstrat planurile de producţie şi lansează autoutilitara Transit Connect. Săptămâna viitoare, preşedintele comisie europene José Manuel Barroso speră să primească votul de învestitură din partea eurodeputaţilor pentru un nou mandat în fruntea executivului european. Românii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în străinătate pentru a-şi cumpăra produse de lux la preţuri acceptabile.

E oficial. Săptămâna viitoare, pe 15 septembrie, guvernul îşi asumă răspunderea pe pachetul de legi ce cuprinde educaţia, restructurarea agenţiilor şi salarizarea unică. Ce cred medicii, profesorii, funcţionarii şi magistraţii despre forma finală a acestui din urmă act normativ ne va spune Ioana Haşu în 40 de minute.

Emoţii mari la Craiova. Marţi se lansează primul Ford de România. In ciuda crizei care a lovit industria auto, americanii şi-au păstrat planurile de producţie şi lansează autoutilitara Transit Connect. Discutăm subiectul alături de Costin Giurgea redactor-şef la revista "Top Gear".

Săptămâna viitoare, preşedintele comisie europene José Manuel Barroso speră să primească votul de învestitură din partea eurodeputaţilor pentru un nou mandat în fruntea executivului european. Portughezul a prezentat zilele trecute eurodeputaţilor "orientările sale politice pentru noul mandat". Discutăm despre asta cu Mihaela Gherghişan corespondentul RFI la Bruxelles.

Şi tot în 40 de minute avem o veste bună. Românii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în străinătate pentru a-şi cumpăra produse de lux la preţuri acceptabile. De anul viitor, statul este obligat să elimine accizele percepute pentru acest tip de marfă. Este o măsură impusă de Uniunea Europeana. Andreea Pietroşel ştie mai multe.