Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 08 Decembrie

A doua zi după turul doi al alegerilor prezidenţiale PDL anunţa că preferă o guvernare cu liberalii dar că aceştia nu sunt singura lor opţiune, PNL pune ca şi condiţie de negocieri dreptul de a numi premierul în timp ce UDMR se arată deschisă oricărei formule guvernamentale. Marţi conferinta de la Copenhaga privind schimbările climatice intră în faza dură a negocierilor propriu-zise. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară propune închiderea hypermarketurilor la fiecare sfârşit de săptămână.

A doua zi după turul doi al alegerilor prezidenţiale PDL anunţa că preferă o guvernare cu liberalii dar că aceştia nu sunt singura lor opţiune, PNL pune ca şi condiţie de negocieri dreptul de a numi premierul în timp ce UDMR se arată deschisă oricărei formule guvernamentale. PSD îşi radicalizează poziţia şi după acuzaţiile masive de fraude cere Curţii Constituţionale anularea alegerilor şi repetarea turului doi. Discutăm despre toate acestea alături de comentatorul politic Cristian Pătrăşconiu.

Marţi conferinta de la Copenhaga privind schimbările climatice intră în faza dură a negocierilor propriu-zise. Dincolo de discursuri care să motiveze lupta împotriva acestui fenomen şi diverse atenţionări ale specialiştilor, pentru a se ajunge la un acord e nevoie de două lucruri: ţările care poluează cel mai mult să-şi ia angajamente cifrate de reducere a emisiilor iar statele bogate să le ajute financiar pe cele mai expuse efectelor negative ale încălzirii climatice. Livia Cimpoeru, redactor şef Green Report ne va spune mai multe în 40 de minute.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară propune închiderea hypermarketurilor la fiecare sfârşit de săptămână. Dragoş Frumosu spune că s-a inspirat dintr-un model aplicat cu succes în străinătate, care ar permite magazinelor de cartier să supravieţuiască. Dacă o astfel de iniţiavă ar putea fi pusă în practică sau nu aflăm de la Andreea Pietroşel.