Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet – 08 Februarie

"Un nou capitol se deschide în istoria Ucrainei". O spune Viktor Ianukovici, cel mai probabil viitorul preşedinte de la Kiev. Relaţiile dintre România şi Ucraina nu vor cunoaşte modificări spectaculoase. Peste 740.000 de persoane. Este numărul total al şomerilor din ţară, un nivel record al ultimilor aproape 7 ani. Noua Comisie Europeană îşi va începe mandatul săptămâna aceasta. Parlamentul comunitar votează marţi, în ansamblu, viitoarea comisie "Barroso II". A început Carnavalul de la Veneţia. Festivităţile, care permit oraşului să se animeze într-o perioadă a anului mai degrabă mohorâtă, sunt marcate de petrecerile cu măşti şi costume care vor avea loc în fiecare seară până pe 16 februarie.

"Un nou capitol se deschide în istoria Ucrainei". O spune Viktor Ianukovici, cel mai probabil viitorul preşedinte de la Kiev. După numărarea a mai bine de 95 la sută din voturi, opozantul pro rus este dat învingător şi-şi poate savura revanşa la mai bine de 5 ani de la revoluţia portocalie. Discutăm subiectul alături de Vasile Damian.

Relaţiile dintre România şi Ucraina nu vor cunoaşte modificări spectaculoase. Iată părerea analistului de politică externă Dan Dungaciu în opinia căruia victoria lui Ianukovici ar fi însă o veste bună pentru comunitatea de români din Ucraina. Un interviu în 40 de minute.

Peste 740.000 de persoane. Este numărul total al şomerilor din ţară, un nivel record al ultimilor aproape 7 ani. Cei mai mulţi şomeri sunt bărbaţi şi provin din mediul privat. O măsură eficientă de combatere a fenomenului ar fi cursurile de reconversie profesională, mai ales că numărul şomerilor va creşte considerabil odată cu disponibilizările din sectorul bugetar. O spune preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România Florin Pogonaru.

Noua Comisie Europeană îşi va începe mandatul săptămâna aceasta. Parlamentul comunitar votează marţi, în ansamblu, viitoarea comisie "Barroso II". Se aşteaptă un rezultat pozitiv al votului. Detalii de la trimisul special al RFI la Strasbourg Mihaela Gherghişan.

A început Carnavalul de la Veneţia. Festivităţile, care permit oraşului să se animeze într-o perioadă a anului mai degrabă mohorâtă, sunt marcate de petrecerile cu măşti şi costume care vor avea loc în fiecare seară până pe 16 februarie. Amănunte are corespondentul RFI în Italia Ştefan Popescu.