Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 09 Decembrie

PDL invită oficial Partidul Naţional Liberal la negocieri în vederea constituirii unei majorităţi şi pentru formarea guvernului. Pe patronii din România, nu-i prea bate gândul să-şi deschidă porţile firmelor pentru noi angajaţi, la începutul anului viitor. Pe plan extern abordăm în 40 de minute alături de Dinu Flămând complicatul dosar din Afganistan. Rivalii aeronauticii mondiale - Airbus şi Boieng- îşi împart pentru prima dată o comandă de 10 miliarde de dolari.

PDL invită oficial Partidul Naţional Liberal la negocieri în vederea constituirii unei majorităţi şi pentru formarea guvernului. Oficial liberalii spun un nu răspicat discuţiilor cu democrat-liberalii. Neoficial, în partid sunt două tabere: una care îşi doreşte să meargă la putere, mai ales sub presiunea liderilor din teritoriu, alta care vrea ca PNL să rămână în opoziţie. Între timp PSD declară că social-democraţii ar fi dispuşi să susţină un guvern minoritar PDL. Despre toate aceste declaraţii şi intenţii am discutat cu deputatul democrat-liberal Cristian Rădulescu.

Pe patronii din România, nu-i prea bate gândul să-şi deschidă porţile firmelor pentru noi angajaţi, la începutul anului viitor. Angajatorii autohtoni ocupă ultima poziţie, la nivel mondial, privind intenţiile de recrutare în perioada ianuarie-martie 2010. Andreea Orosz ne spune mai multe în magazinul european.

Pe plan extern abordăm în 40 de minute alături de Dinu Flămând complicatul dosar din Afganistan. Ar trebui să fie luat totul de la zero în această ţară, estimează emisarul special american Richard Holbrook, într-un moment în care Statele Unite au decis să trimită trupe suplimentare, dar aliaţii încă nu răspund cu acelaşi entuziasm.

Rivalii aeronauticii mondiale - Airbus şi Boieng- îşi împart pentru prima dată o comandă de 10 miliarde de dolari. Compania americană United Airlines a comandat 50 de avioane noi. Achiziţia face parte dintr-un program care vizează reducerea consumului de combustibil, pe anumite rute, cu aproape o treime. Ştie mai multe Ion Stănică.