Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet – 09 Februarie

Dacian Cioloş este oficial noul comisar european al Agriculturii. Marius Lazurcă a fost avizat de comisiile parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador în Republica Moldova. Criza bugetară din Grecia a alimentat o serie de temeri legate de stabilitatea zonei euro, care traversează cea mai gravă criză de la apariţia sa, în urmă cu 11 ani. Pentru a obţine salariul pe care un bărbat îl câştigă într-un an, o femeie din Uniunea Europeană trebuie să muncească cu aproximativ două luni în plus.

Dacian Cioloş este oficial noul comisar european al Agriculturii. Noua comisie europeană a primit votul favorabil al Parlamentului de la Strasbourg. Cei 27 de comisari îşi vor prelua atribuţiile de miercuri. Ce trebuie rezolvat cu prioritate în sectorul agricol comunitar ne va spune chiar Dacian Cioloş. Un interviu imediat în 40 de minute, iar Mihaela Gherghişan, trimisul special al RFI la Strasbourg, ne va prezenta priorităţile de ansamblu ale echipei Barroso doi.

Marius Lazurcă a fost avizat de comisiile parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador în Republica Moldova. Diplomatul a avansat între altele, ideea creării unei bănci româno-moldoveneşti de investiţii şi încheierii de urgenţă a unui tratat de susţinere a integrării europene a Republicii Moldova. Despre aceste iniţative l-am întrebat pe directorul executiv al Asociaţiei de Politică Externă din Chişinău Victor Chirilă.

Criza bugetară din Grecia a alimentat o serie de temeri legate de stabilitatea zonei euro, care traversează cea mai gravă criză de la apariţia sa, în urmă cu 11 ani. Dacă are Europa de ce să se teamă, ne va explica Matei Vişniec.

Pentru a obţine salariul pe care un bărbat îl câştigă într-un an, o femeie din Uniunea Europeană trebuie să muncească cu aproximativ două luni în plus. Oricum de 10 ani există o diferenţă între remuneraţia unui bărbat şi cea a unei femei. Andreea Orosz cu detalii în magazinul european.

281