Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 09 Septembrie

Exodul de medici români spre Franţa începe să le creeze problemele practicienilor din această ţară. Vecinii bulgari încearcă să recâştige încrederea Comisiei Europene. În Statele Unite Barack Obama vine în faţa Congresului cu scopul de a expune într-o manieră mai clară cetăţenilor americani ce ar trebui să presupună o reformă a sistemului de sănătate. În Statele Unite Barack Obama vine în faţa Congresului cu scopul de a expune într-o manieră mai clară cetăţenilor americani ce ar trebui să presupună o reformă a sistemului de sănătate.

Exodul de medici români spre Franţa începe să le creeze problemele practicienilor din această ţară. O spune preşedintele Ordinului Medicilor din Hexagon Michel Legmann, care apreciază că profesionalismul doctorilor din Europa de Est- în special români şi bulgari-este pus sub semnul îndoielii. În ţară Clara Matei directorul executiv al Asociaţiei Medicilor Rezidenţi, consideră că acuzaţiile sunt nefondate. Un interviu pe larg în 40 de minute.

Vecinii bulgari încearcă să recâştige încrederea Comisiei Europene. Premierul Boiko Borisov se află în prima sa vizită la Bruxelles. Anul trecut executivul comunitar sancţiona dur lipsa rezultatelor în combaterea corupţiei din această ţară şi bloca accesul Sofiei la fonduri de milioane de euro. Corespondentul RFI la Bruxelles Mihaela Gherghişan ni se va alătura în 40 de minute.

În Statele Unite Barack Obama vine în faţa Congresului cu scopul de a expune într-o manieră mai clară cetăţenilor americani ce ar trebui să presupună o reformă a sistemului de sănătate. Un discurs cu o miză politică uriaşă, pentru că un eşec ar putea avea consecinţe grave asupra preşedinţiei sale.

Italienii vor să fie ca mine, mă apreciază şi mă plac! E convins premierul Silvio Berlusconi. A fost o declaraţie făcută în timpul unei emisiuni tv. Între timp însă, anchetele în care este implicat Il Cavaliere ţin prima pagină a ziarelor din peninsulă. Ne va spune mai multe corespondentul RFI Ştefan Popescu.