Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 10 Decembrie

Un premiu Nobel pentru pace acordat unui preşedinte care conduce un război. În timp ce la Copenhaga este în plină desfăşurare summitul privind încălzirea planetei, Uniunea Europeană intenţionează să ofere cateva miliarde de euro ţărilor sărace pentru a le ajuta să se adapteze la schimbările climatice în perioada 2010-2012. România a fost criticată la summitul pe probleme climatice din capitala daneză. Experţii ONU au ajuns la concluzia că ţara noastră este singura din Uniunea Europeană care nu a tratat cu seriozitate problema zonelor protejate. Şi... la Institutul Cultural Român din Paris Moş Crăciun a venit mai devreme şi le-a adus cadou localnicilor dar şi turiştilor o "Paradă a fanfarelor din Moldova".

Un premiu Nobel pentru pace acordat unui preşedinte care conduce un război. La Oslo şi nu numai, liderul american Barack Obama a relansat polemicile privind decernarea prestigioasei distincţii, după ce a anunţat trimiterea a încă 30.000 de militari în Afganistan. Discutăm subiectul împreună cu Ion Stănică.

În timp ce la Copenhaga este în plină desfăşurare summitul privind încălzirea planetei, Uniunea Europeană intenţionează să ofere cateva miliarde de euro ţărilor sărace pentru a le ajuta să se adapteze la schimbările climatice în perioada 2010-2012. Suedia a promis că va oferi 765 de milioane de euro din bugetul său, într-o încercare de a stimula generozitatea celorlalte state membre.

România a fost criticată la summitul pe probleme climatice din capitala daneză. Experţii ONU au ajuns la concluzia că ţara noastră este singura din Uniunea Europeană care nu a tratat cu seriozitate problema zonelor protejate. Detalii din rubrica ecologică.

Şi... la Institutul Cultural Român din Paris Moş Crăciun a venit mai devreme şi le-a adus cadou localnicilor dar şi turiştilor o "Paradă a fanfarelor din Moldova". S-a jucat Periniţa sub Tour Eiffel. Amănuntele mai târziu în 40 de minute.