Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 11 Decembrie

Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule din al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Decizia Londrei de a taxa cu 50 la sută primele acordate salariaţilor din domeniul bancar are un efect "domino": Parisul se pregăteşte să facă acelaşi lucru pentru primele acordate pe 2009, iar liderii europeni reuniţi în sommet la Bruxelles sugerează FMI crearea unei taxe mondiale pe tranzacţiile financiare. Românii din Italia şi Spania se numără printre cei mai discriminaţi europeni.

Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule din al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Aproape 140.000, de două ori mai multe decât numărul voturilor care îl despart pe Traian Băsescu de contracandidatul său, Mircea Geoană. Laura Ştefan, expert pe probleme juridice al Societăţii Academice din România ne explică cine va renumăra voturile, dacă acest proces va fi supravegheat şi cât va dura.

Decizia Londrei de a taxa cu 50 la sută primele acordate salariaţilor din domeniul bancar are un efect "domino": Parisul se pregăteşte să facă acelaşi lucru pentru primele acordate pe 2009, iar liderii europeni reuniţi în sommet la Bruxelles sugerează FMI crearea unei taxe mondiale pe tranzacţiile financiare. O veritabilă revoluţie, despre care are amănunte Petre Răileanu.

Românii din Italia şi Spania se numără printre cei mai discriminaţi europeni. Este concluzia unui studiu realizat de Agenţia Uniunii Europene pentru drepturi fundamentale. Andreea Pietroşel vine cu detalii în 40 de minute.

"Ultimele ore ale lui Ceauşescu", un spectacol care a avut premiera aseară la Teatrul Odeon. Se mai joacă şi avineri seară, de la ora 19, după care pleacă la Berlin şi în Elveţia, în Polonia şi în Franţa. Actorii Victoria Cociaş şi Constantin Cojocaru ne-au povestit ce a însemnat pentru ei această experienţă.