Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet – 12 Februarie

După România, Statele Unite vor discuta şi cu Sofia despre participarea Bulgariei la scutul antirachetă. "România nu a fost implicată în evenimentele din aprilie 2009 de la Chişinău". O spune procurorul general al Republicii Moldova Valeriu Zubco. La două zile după ce guvernul a adoptat actul normativ privind sistemul unitar de pensii, sindicatele ameninţă să scoată oamenii în stradă nemulţumite de modul în care executivul a înţeles să facă reforma sistemului de pensii. Flacăra olimpică s-a aprins la Vancouver, în Canada, marcând startul celei de-a 21-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă.

După România, Statele Unite vor discuta şi cu Sofia despre participarea Bulgariei la scutul antirachetă. Premierul Boiko Borisov s-a declarat în favoarea participării ţării sale la acest sistem, dacă si Uniunea Europeană îşi dă acordul. Cu detalii în 40 de minute corespondentul RFI la Sofia Petio Petkov.

"România nu a fost implicată în evenimentele din aprilie 2009 de la Chişinău". O spune procurorul general al Republicii Moldova Valeriu Zubco. Declaraţiile acestuia vin după ce fostul preşedinte Vladimir Voronin a acuzat România în repetate rânduri, de implicare în organizarea protestelor violente din aprilie anul trecut. Valeria Viţu în direct de la Chişinău ne spune cine au fost găsiţi vinovaţi pentru acele evenimente.

La două zile după ce guvernul a adoptat actul normativ privind sistemul unitar de pensii, sindicatele ameninţă să scoată oamenii în stradă nemulţumite de modul în care executivul a înţeles să facă reforma sistemului de pensii. Şi în sistemul italian de pensii se înregistrează mari probleme. Cu toate acestea Uniunea Europeană refuză să ia în calcul o reformă la nivel comunitar în domeniu. Dezbatem subiectul împreună cu Ştefan Popescu, corespondent RFI în peninsulă.

Flacăra olimpică s-a aprins la Vancouver, în Canada, marcând startul celei de-a 21-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă. România este reprezentată de 28 de sportivi, dar din păcate şansele la medalii sunt aproape nule. Vom vorbi şi despre asta , mai târziu, în 40 de minute.

353