Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 14 Decembrie

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional a revenit luni la Bucureşti. De altfel situaţia economică, inflaţia şi şomajul rămân principalele spaime ale europenilor dar şi ale românilor în acest sfârşit de an marcat de criză. După o săptămână în care discuţiile au fost conduse de ONG-uri, luni vine rândul clasei politice să intre în scenă la Copenhaga unde are loc conferinţa ONU consacrată încălzirii climei. Jucăriile, consolele de jocuri, televizoarele cu ecran extrapalat şi telefoanele mobile sunt cele mai vândute produse în Franţa, în această perioadă a anului.

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional a revenit luni la Bucureşti. Autorităţile speră că tranşa a treia din împrumutul contractat de la organismul financiar internaţional va fi deblocată în ianuarie. Şansele pentru ca aceşti bani să intre în ţară depind de cât de bine este făcut bugetul, spune la RFI un fost ministru de finanţe Daniel Dăianu. Un interviu în 40 de minute.

De altfel situaţia economică, inflaţia şi şomajul rămân principalele spaime ale europenilor dar şi ale românilor în acest sfârşit de an marcat de criză. Vine cu detalii Andreea Orosz în magazinul european.

După o săptămână în care discuţiile au fost conduse de ONG-uri, luni vine rândul clasei politice să intre în scenă la Copenhaga unde are loc conferinţa ONU consacrată încălzirii climei. Peste o sută de miniştri ai mediului încep să negocieze pe ultima sută de metri acordul final care va fi semnat - sau nu - vineri în capitala daneză. Are toate detaliile Vasile Damian.

Jucăriile, consolele de jocuri, televizoarele cu ecran extrapalat şi telefoanele mobile sunt cele mai vândute produse în Franţa, în această perioadă a anului. Matei Vişniec a luat pulsul cumpărăturilor de Crăciun.