Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 14 Mai

Sindicaliştii se ţin de cuvânt şi protestează în fiecare zi în faţa Palatului Cotroceni şi la Guvern. De altfel în fiecare zi, cabinetul Boc ne anunţă că va pune în aplicare noi măsuri de austeritate. Între acestea: angajaţii disponibilizaţi nu vor mai primi plăţi compensatorii.

Sindicaliştii se ţin de cuvânt şi protestează în fiecare zi în faţa Palatului Cotroceni şi la Guvern. De altfel în fiecare zi, cabinetul Boc ne anunţă că va pune în aplicare noi măsuri de austeritate. Între acestea: angajaţii disponibilizaţi nu vor mai primi plăţi compensatorii. Discutăm în 40 de minute.

Scăderea natalităţii şi creşterea abandonului. Sunt doar două din consecinţele pe care le va avea reducerea indemnizaţiei de creştere a copilului. Semnalul de alarmă este tras de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Moneda europeană continuă să se deprecieze dramatic. Euro a coborât vineri la un minim al ultimelor 18 luni, iar specialiştii apreciază că tendinţa va continua. Detaliile în 40 de minute.

Vorbim şi despre banii gratis de la Uniunea Europeană care sunt o resursă irosită pe timp de criză. O să vedeţi că în aceeaşi situaţie se află şi vecinii bulgari.

Părăsim Europa şi mergem în Asia în 40 de minute. Capitala Thailandei, Bangkok, este scena unor violenţe extreme, izbucnite între armată şi manifestanţi anti-guvernamentali, după împuşcarea şefului grupului "Cămăşilor Roşii", considerat liderul opoziţiei thailandeze.

342