Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 15 Iulie

Preşedinţia suedeză a Uniunii Europene, în vigoare de la 1 iulie, şi-a prezentat programul în faţa noilor eurodeputaţi. Criza financiară şi ratificarea tratatului de la Lisabona sunt principalele provocări pentru Suedia, care ne reamintim, a preluat mandatul de la Cehia, o preşedinţie considerată slabă şi ineficientă. Pe această temă vom discuta alături de corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghişan.

Comisia Europeană propune eliminarea vizelor pentru Macedonia, Muntenegru şi Serbia. În opinia executivului comunitar aceste trei ţări au îndeplinit, în mare, condiţiile pentru ca cetăţenii lor să circule liber în Europa.

Cu două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, preşedintele Vladimir Voronin iese la rampă şi, într-o conferinţă de presă, spune că Partidul Comuniştilor este dispus să formeze un Guvern de coaliţie, indiferent de rezultatele scrutinului. Analizăm discursul şefului statului alături de corespondentul RFI la Chişinău, Ilona Spataru.

Şi pentru că e vară şi e timpul vacanţelor vom vorbi şi despre Franţa care este campioană în materie de camping. Acest tip de turism i-a sedus dintotdeauna pe francezi, iar actuala criză economică a accentuat tendinţa.

Moderatori: Anca Năstase şi Dinu Flămând