Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Euranet - 17 Noiembrie

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Principalii candidaţi la preşedinţie îşi fac încălzirea pentru confruntarea electorală de miercuri, cel mai probabil ultima înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Deşi sunt printre cei mai săraci din Europa, românii plătesc unul din cele mai mari preţuri la căldură. Bernard Kouchner, şeful diplomaţiei franceze, se află marţi şi miercuri în Cisiordania în încercarea de a-l determina pe preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas să ceară un nou mandat, ceea ce-ar putea facilita reluarea negocierilor de pace cu Israelul. Vizita lui Barack Obama în China, punctul forte al turneului său asiatic.

Principalii candidaţi la preşedinţie îşi fac încălzirea pentru confruntarea electorală de miercuri, cel mai probabil ultima înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. O dezbatere în formulă extinsă. Sunt aşteptaţi 7 prezidenţiabili. Pe de altă parte tot miercuri am putea afla dacă şi când se va prezenta în Parlament cabinetul Negoiţă. Despre toate acestea am stat de vorbă cu deputatul PNL Adriana Săftoiu.

Deşi sunt printre cei mai săraci din Europa, românii plătesc unul din cele mai mari preţuri la căldură. Este un cost al lipsei investiţiilor în sistemul de termoficare din ultimii 20 de ani. Are detalii Andreea Pietroşel în magazinul european.

Bernard Kouchner, şeful diplomaţiei franceze, se află marţi şi miercuri în Cisiordania în încercarea de a-l determina pe preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas să ceară un nou mandat, ceea ce-ar putea facilita reluarea negocierilor de pace cu Israelul. Discutăm subiectul cu Tudor Ţepeneag.

Vorbim în 40 de minute şi de vizita lui Barack Obama în China, punctul forte al turneului său asiatic. Liderul de la Casa Albă vrea să arate Beijingului că Washingtonul nu este rivalul, ci partenerul Chinei. În ce măsură a reuşit vă spunem în 40 de minute.