Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 17 Septembrie

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu îşi respectă promisiunea şi suspendă regimul de vize cu România introdus după violenţele postelectorale din aprilie. Noua administraţie americană doreşte să renunţe la proiectul scutului antirachetă din Polonia şi Cehia. Dublinul a intrat de săptămâna aceasta în circuitul oraşelor europene cu serviciu public de biciclete.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu îşi respectă promisiunea şi suspendă regimul de vize cu România introdus după violenţele postelectorale din aprilie. Pe de altă parte liderul PLDM Vlad Filat a fost desemnat în funcţia de premier al Republicii Moldova. Care sunt următorii paşi ne va spune corespondentul RFI Ilona Spătaru.

Noua administraţie americană doreşte să renunţe la proiectul scutului antirachetă din Polonia şi Cehia. O delegaţie de la Washington discută joi subiectul la Varşovia şi la Praga. Aşadar, Casa Albă îşi pune în practică agenda şi lucrează la ameliorarea relaţiilor cu Rusia, una din promisiunile lui Obama. Dacă este aşa sau nu încercăm să aflăm de la analistul militar Cornel Codiţă.

Dublinul a intrat de săptămâna aceasta în circuitul oraşelor europene cu serviciu public de biciclete. 450 de vehicule pe două roţi sunt la dispoziţia celor care vor să se deplaseze rapid şi mai ales fără să polueze. Detaliile vin de la Andreea Pietroşel în magazinul european.