Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 18 Mai

Sindicatele se pregătesc pentru o demonstraţie în forţă. Grecia a primit prima tranşă a împrumutului internaţional menit să scoată ţara din criza datoriilor. Cert este că euro traversează cea mai neagră perioadă a sa din ultimii patru ani. Decizia justiţiei franceze de a-l elibera pe iranianul condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui fost premier de la Teheran, stârneşte discuţii aprinse. Publicaţia americană Hoolywood Reporter scrie că România e pe val la festivalul de film de la Cannes.

Sindicatele se pregătesc pentru o demonstraţie în forţă. Între 40 şi 60.000 de oameni sunt aşteptaţi miercuri la Bucureşti pentru cel mai mare miting din ultimii 20 de ani. Dacă vor reuşi sau nu cele 5 mari confederaţii să schimbe intenţiile Guvernului discutăm în 40 de minute.

Grecia a primit prima tranşă a împrumutului internaţional menit să scoată ţara din criza datoriilor. 14 miliarde şi jumătate de euro. Între timp, preşedintele Băncii Centrale Europene dă asigurări că moneda europeană este "credibilă" iar ţările din zona euro nu se vor confrunta cu o creştere rapidă a preţurilor.

Cert este că euro traversează cea mai neagră perioadă a sa din ultimii patru ani. Europenii încep să îşi amintească vremurile când paritatea cu dolarul se învârtea în jurul a unu la unu. Care ar fi consecinţele creşterii monedei americane aflaţi în 40 de minute.

Decizia justiţiei franceze de a-l elibera pe iranianul condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui fost premier de la Teheran, stârneşte discuţii aprinse, în contextul în care hotărârea vine la câteva zile după ce Iranul a eliberat-o pe Clotilde Reiss reţinută timp de 10 luni la Teheran pentru că a participat la manifestaţiile opoziţiei de anul trecut.

Vorbim şi despre Cannes în 40 de minute. Publicaţia americană Hoolywood Reporter scrie că România e pe val la festival. După Radu Muntean şi Cristi Puiu marţi a venit rândul regizorului Andrei Ujică să-şi prezinte, în afara competiţiei oficiale însă, filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu". Un interviu în 40 de minute.