Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 18 Septembrie

La o zi după ce Statele Unite au anunţat că renunţă la amplasarea scutului antirachetă în Cehia şi Polonia, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, propune consolidarea cooperării NATO-Rusia în toate domeniile. Şase militari italieni erau ucişi şi alţi trei răniţi ieri într-un atentat cu maşină capcană la Kabul. Cu o săptămână înaintea summitului G-20 de la Pittsburg, Statele Unite, Uniunea Europeană face presiuni asupra americanilor, pentru a-i determina să accepte adoptarea unor reguli mondiale mai stricte, în domeniul primelor acordate în sectorul bancar.

La o zi după ce Statele Unite au anunţat că renunţă la amplasarea scutului antirachetă în Cehia şi Polonia, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, propune consolidarea cooperării NATO-Rusia în toate domeniile. Ce înseamnă asta ne va spune în direct de la Bruxelles corespondentul RFI Mihaela Gherghişan.

Rusia a salutat decizia washingtonului privind renunţarea la sistemul de apărare dar nu pare decisă să ofere concesii în schimbul acestei măsuri. Americanii şi-au corectat propria greşeală, spune trimisul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică Dimitri Rogozin. Liviu Iurea corespondentul RFI la Moscova ni se va alătura cu detalii în 40 de minute.

Şase militari italieni erau ucişi şi alţi trei răniţi ieri într-un atentat cu maşină capcană la Kabul. La 24 de ore de la incident, Italia anunţă că până la Crăciun îşi retrage 500 din militarii aflaţi în Afganistan şi ridică problema dotării trupelor din teatrul de operaţiuni. Detaliile vin de la corespondentul RFI Ştefan Popescu.

Cu o săptămână înaintea summitului G-20 de la Pittsburg, Statele Unite, Uniunea Europeană face presiuni asupra americanilor, pentru a-i determina să accepte adoptarea unor reguli mondiale mai stricte, în domeniul primelor acordate în sectorul bancar. Europa cere limitarea bonusurilor, ce vor americanii ne va spune Vincenţiu Iluţiu.