Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 19 Mai

Guvernul mai face un pas in directia punerii în practică a măsurilor de austeritate şi şi-a asumat miercuri răspunderea pe pachetul de măsuri anticriză. Pe de altă parte gaura tot mai adâncă din fondul de pensii a determinat guvernul să ia în calcul ideea sindicatelor de a reduce contribuţia la pensiile private obligatorii de la 2,5 la 0,5%. Moscova şi Kievul pregătesc un statut special pentru Transnistria. După 20 de ani Legea Lustraţiei ajunge pe masa preşedintelui Traian Băsescu, la promulgare. “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” a fost primită cu entuziasm la Cannes.

Guvernul mai face un pas in directia punerii în practică a măsurilor de austeritate şi şi-a asumat miercuri răspunderea pe pachetul de măsuri anticriză. Şi tot miercuri sindicatele au reuşit să-şi mobilizeze oamenii care s-au strâns într-un miting amplu în Piaţa Victoriei. Între 30 şi 50.000 de bugetari, pensionari şi mame din întreaga ţară şi-au strigat miercuri nemulţumirea în faţa Guvernului.

Pe de altă parte gaura tot mai adâncă din fondul de pensii a determinat guvernul să ia în calcul ideea sindicatelor de a reduce contribuţia la pensiile private obligatorii de la 2,5 la 0,5%. O decizie finală nu a fost luată dar deja fondurile private de pensii ameninţă că se vor retrage din România pentru că măsura le-ar provoca pagube imense.

Moscova şi Kievul pregătesc un statut special pentru Transnistria. Un document semnat de Dimitri Medvedev şi Viktor Ianukovici prevede că Republica Moldova şi regiunea separatistă ar trebui să fie o singură ţară, cu armată şi zonă economică unică. Discutăm subiectul în 40 de minute.

După 20 de ani Legea Lustraţiei ajunge pe masa preşedintelui Traian Băsescu, la promulgare. Camera Deputaţilor care are rol decizional a adoptat miercuri actul normativ. Între dorinţa de a depăşi un nivel simbolic şi cea de a nu deveni un instrument de vendetă politică, ce mai reprezintă Legea Lustraţiei? Un posibil răspuns în 40 de minute.

“Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” a fost primită cu entuziasm la Cannes. În 40 de minute un interviu cu realizatorul documentarului regizorul Andrei Ujică.