Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 20 Mai

Guvernul nu cedează şi reduce salariile şi pensiile. Executivul amână plata salariilor restante câştigate în instanţă de bugetari, pentru intervalul 2012-2014. Cum mai reuşeşte un bugetar cu 25% din salariu tăiat, să-şi mai plătească ratele la bancă? Grecia se confruntă joi cu a patra grevă generală. Oamenii protestează faţă de măsurile de austeritate şi reforma sistemului de pensii.

Guvernul nu cedează şi reduce salariile şi pensiile. Aşadar scrisoarea către Fondul Monetar Internaţional nu se modifică. În aceste condiţii sindicatele declanşează din 31 mai greva generală. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Şi tot în încercarea de a mai limita deficitul bugetar Guvernul anunţă o altă măsură controversată. Executivul amână plata salariilor restante câştigate în instanţă de bugetari, pentru intervalul 2012-2014. Ar fi vorba de peste două miliarde lei. Opinia avocatului Magda Volonciu, specializată în dreptul muncii în 40 de minute.

Şi tot în emisiunea de astăzi vom încerca un răspuns la întrebarea: cum mai reuşeşte un bugetar cu 25% din salariu tăiat, să-şi mai plătească ratele la bancă? Un răspuns de la Ionuţ Dumitru, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari.

Grecia se confruntă joi cu a patra grevă generală. Oamenii protestează faţă de măsurile de austeritate şi reforma sistemului de pensii. Administraţia şi transporturile sunt perturbate. La Atena, care era afectată de uriaşe blocaje în trafic, metroul, autobuzele şi troleibuzele nu funcţionează, iar vapoarele au rămas au ramas ancorate în portul Pireu.

Pe final de emisiune ne delectăm cu o expoziţie nord-coreeană de la Viena. Este pentru prima dată când propaganda de la Phenian este expusă peste hotare.