Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 21 Mai

Situaţia României este dificilă dar totuşi reducerea salariilor cu 25% este un sacrificiu prea mare. Dar acelaşi Guvern se gândeşte să pună în practică o altă măsură controversată, propusă de liderul Cartel Alfa. Bogdan Hossu lansează ideea impozitării suplimentare a veniturilor din drepturi de autor. Sindicatele se pregătesc de greva generală din 31 mai în timp ce patronatele după întâlnirea de vineri cu premierul Emil Boc se declară de acord cu scrisoarea către FMI. Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană discută în această seară măsuri de înăsprire a legislaţiei comunitare în domeniul bugetar. La Paris a fost înfiinţat Centrul de Afaceri Româno-Francez, prima organanizaţie de acest fel din Europa Occidentală.

Situaţia României este dificilă dar totuşi reducerea salariilor cu 25% este un sacrificiu prea mare. A spus-o însuşi şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn care a mai dezvăluit că în discutuţiile cu autorităţile române reprezentanţii Fondului au propus impozite mai mari şi nu tăieri de venituri. Guvernul de la Bucureşti însă nu a acceptat.

Dar acelaşi Guvern se gândeşte să pună în practică o altă măsură controversată, propusă de liderul Cartel Alfa. Bogdan Hossu lansează ideea impozitării suplimentare a veniturilor din drepturi de autor. 30%în loc de 10 procente, cum este în prezent.

Şi pe acest fundal, sindicatele se pregătesc de greva generală din 31 mai în timp ce patronatele după întâlnirea de vineri cu premierul Emil Boc se declară de acord cu scrisoarea către FMI în forma ei actuală, formă ce prevdede reduceri de pensii şi salarii.

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană discută în această seară măsuri de înăsprire a legislaţiei comunitare în domeniul bugetar, în condiţiile în care vor să susţină euro şi să evite extinderea crizei datoriilor din Grecia. Autorităţile germane insista pentru acţiuni radicale.

La Paris a fost înfiinţat Centrul de Afaceri Româno-Francez, prima organanizaţie de acest fel din Europa Occidentală. Organizaţie non-profit, centrul îşi propune între altele, să creeze locuri de muncă de bună calitate în cele două ţări. Ne lămurim în 40 de minute.