Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 22 Februarie

Şeful diplomaţiei israeliene Avigdor Liberman aflat la Bruxelles a dat explicaţii omologilor săi europeni privind presupusa implicare a Israelului în asasinarea la Dubai a unui înalt responsabil al mişcării Hamas. 9 ani. Atât au trecut de când strategia guvernamentală de îmbunătăţire a situaţiei rromilor era lansată. La Chişinău, comisia pentru studierea regimului comunist creată recent prin decret prezidenţial a dat publicităţii primul raport privind desecretizarea arhivelor comuniste. Deşi ar trebui să intre în vigoare şi la noi peste o săptămână şi este aplicat cu succes în multe state europene, sistemul de coplată a serviciilor medicale dă bătăi de cap medicilor români.

Şeful diplomaţiei israeliene Avigdor Liberman aflat la Bruxelles a dat explicaţii omologilor săi europeni privind presupusa implicare a Israelului în asasinarea la Dubai a unui înalt responsabil al mişcării Hamas. Diplomaţiile comunitare sunt extrem de preocupate de faptul că membrii comandoului care a înfăptuit asasinatul au utilizat paşapoarte europene. Care a fost concluzia întâlnirii ne va spune corespondentul RFI în capitala Belgiei Mihaela Gherghişan.

9 ani. Atât au trecut de când strategia guvernamentală de îmbunătăţire a situaţiei rromilor era lansată. Proiectul s-a dovedit a fi un eşec. O spune la RFI directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Comunitară "Împreună", Gelu Duminică, în timp ce şeful statului crede că recunoaşterea unei duble responsabilităţi a statului şi a minorităţii, ar fi cheia succesului când vine vorba de strategii de îmbunătăţire a situaţiei rromilor.

La Chişinău, comisia pentru studierea regimului comunist creată recent prin decret prezidenţial a dat publicităţii primul raport privind desecretizarea arhivelor comuniste. Între 50 şi 230 de persoane erau împuşcate zilnic în Republica Sovietică Moldovenească, este una din concluziile şocante ale documentului. În 40 de minute un interviu cu vicepreşedintele comisiei, Igor Casu.

Deşi ar trebui să intre în vigoare şi la noi peste o săptămână şi este aplicat cu succes în multe state europene, sistemul de coplată a serviciilor medicale dă bătăi de cap medicilor români. Un lucru e cert: pacienţii vor plăti doar o parte din valoarea consultaţiei. Amănuntele de la Andreea Pietroşel, din magazinul european.