Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 22 Septembrie

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România propune legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare. aptul că o parte din tranşa a doua acordată de FMI României va fi folosită la plata salariilor şi pensiilor nu este neapărat un lucru rău pentru că va permite guvernului să mai direcţioneze nişte bani către sectorul investiţiilor. Poliţia franceză a închis "jungla de la Calais"! Aşa numea presa lagărul de refugiaţi din nordul Franţei, unde se aflau sute de afgani care intenţionau să emigreze în Marea Britanie. Lăsaţi maşinile acasă pentru o zi! Acesta este îndemnul adresat şoferilor din întreaga Europă marţi, cu ocazia Zilei Europene fără maşină.

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România propune legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare. Dezincriminarea acestor fenomene, care nu pot fi stopate, ar fi binevenită, crede sociologul Mircea Kivu. Ascultaţi un interviu în 40 de minute.

Faptul că o parte din tranşa a doua acordată de FMI României va fi folosită la plata salariilor şi pensiilor nu este neapărat un lucru rău pentru că va permite guvernului să mai direcţioneze nişte bani către sectorul investiţiilor, crede un fost ministru de finanţe, Daniel Dăianu. Îl veţi asculta mai târziu în emisiune.

Poliţia franceză a închis "jungla de la Calais"! Aşa numea presa lagărul de refugiaţi din nordul Franţei, unde se aflau sute de afgani care intenţionau să emigreze în Marea Britanie. Operaţiunea o aminteşte pe cea din 2002, cand forţele de ordine franceze închideau, la ordinul ministrului de interne Nicolas Sarkozy, tabăra Crucii Roşii de primire a refugiaţilor, de la Sangatte. Discutăm subiectul alături de Tudor Ţepeneag.

Lăsaţi maşinile acasă pentru o zi! Acesta este îndemnul adresat şoferilor din întreaga Europă marţi, cu ocazia Zilei Europene fără maşină. În majoritatea oraşelor europene circulaţia este închisă pe cele mai importante artere, în Bucureşti chiar de la această oră începe un marş al bicicliştilor. Ne povesteşte mai multe Andreea Pietroşel în magazinul european.