Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 23 Februarie

Zi neagră pentru militarii români din Afganistan.La Bucureşti guvernul a hotărât să întindă o mână firmelor care angajează şomeri, scutindu-le de la plata CAS, timp de 6 luni. În Franţa guvernul şi patronatele încearcă să dezamorseze greva care ameninţă să se extindă în rafinăriile de petrol de pe teritoriul hexagonal.Pe fondul scăderii drastice a vânzărilor, toate cele 6 uzine Fiat italiene ale grupului şi-au încetat activitatea.Uniunea Europeană îşi doreşte mai puţin stres la locul de muncă pentru că din cauza fenomenului, din ce în ce mai răspândit printre angajaţi, se produc cele mai multe accidente de muncă.

Zi neagră pentru militarii români din Afganistan. Un militar a decedat şi alţi 4 au fost răniţi. România a pierdut până acum 12 soldaţi în teatrul de război. Pierderile armatei americane au trecut pragul de 1000 de morţi, de la începutul războiului, acum mai bine de 8 ani. Discutăm subiectul în 40 de minute.

La Bucureşti guvernul a hotărât să întindă o mână firmelor care angajează şomeri, scutindu-le de la plata CAS, timp de 6 luni. Există şi o condiţie esenţială: companiile trebuie să păstreze angajaţii pentru o perioadă de un an. Mai eficientă ar fi fost reducerea contribuţiilor pentru toţi angajaţii pe o perioadă determinată, crede preşedintele Romalimenta Sorin Minea. Un interviu în 40 de minute.

În Franţa guvernul şi patronatele încearcă să dezamorseze greva care ameninţă să se extindă în rafinăriile de petrol de pe teritoriul hexagonal şi dau asigurări că ţara nu e ameninţată de penurie de carburant, în timp ce în Italia Fiat a intrat în şomaj tehnic pentru 2 săptămâni. Pe fondul scăderii drastice a vânzărilor, toate cele 6 uzine italiene ale grupului şi-au încetat activitatea. Ştefan Popescu corespondent RFI în Italia ne va da detalii.

Şi pe acest fond Uniunea Europeană îşi doreşte mai puţin stres la locul de muncă pentru că din cauza fenomenului, din ce în ce mai răspândit printre angajaţi, se produc cele mai multe accidente de muncă. Andreea Orosz ne va da detalii în magazinul european.